Sån jävla kärlek

Jag är verkligen verkligen hur kär som helst i min lilla fjärt. Var på stan hela dagen idag och såhär glad kan man vara då. Speciellt då mamma fixade täcket så man kunde sitta upp och kika.




Gnälligt värre.

Ja gnälligt har det varit idag. Lillfjärt har väääägrat sova. Vi gör såhär.

Tupplur 1: 40 minuter. (Wow!)
Tupplur 2: 20 minuter.
Tupplur 3: 10-15 minuter.

Han sover så dåligt på dagarna. Hemma. I vagnen sover han ju självklart hur bra som helst. Men det funkar inte att lura honom med den här hemma. Så jag har minsann gått runt och kånkat på fjärten tills han somnat. Men även om han varit gnällig så har han emellanåt varit charmigt glad så det gör inget. När han skrattar, pratar och blåser bubblor med dreggel. Åh vad han är fin min lilla fjärt.

I morgon är det åter igen dags för babymassage. Efter det en sväng ner på stan och handla lite. Vi går jag och fjärt. Eller jag går och han latar sig i vagnen. Skulle verkligen verkligen vilja ha ett par svarta jeggings. Heter det väl? I vilket fall som helst, ett par jeans med resår i midjan. Jag är minsann för bekväm i mina mamma kläder för att överge dom för ett par åtsittande par man knappt kan böja sig i för då åker minsann tarmarna upp i halsen. Inte okej.

Fast nu är det dags att sova.




Jag vill.

Jag vill så mycket. Hitta på saker hela tiden. Blir så himla rastlös. Men så är det ju problemet med pengar och det faktum att jag inte har någon med barn som jag umgås med. Jag vill till Bälla och pojkarna. Finafina ni.

Idag har vi iallafall varit på maxi. Två gånger. Ena gången lilla familjen och andra gången var det lillfjärten och jag som strosade runt med mormor. Hittade ett par himla snygga byxor. Modell skinny. Synd bara att arslet inte ville knö sig in i dom. Jädra röv.

I morgon är inget inplanerat. Om det slutat blåsa så jäkla kallt tar jag med mig fjärten på en skön promenad. Sen ska det bakas bröd minsann. Jag kanske får diska klart allting också. Vore så himla snällt. Det tar aldrig slut.

På måndag ska det tvättas. Fjärten hade bajskalas förut. Heeeela ryggen och eftersom jag inte märkte det förens jag tagit av bodyn så även heeeela skötbädden. Tur dock att han skulle badas och att överdraget går att tvätta. ;) Det är även dags för babymassage på måndag igen. Då ska degen knådas. Åh vad jag vill nafsa och nypa och gosa. Pratglada lilla fjärten.




Latdag

Idag har vi inte gjort någonting alls. Bara varit hemma och latat oss. En sväng till affären med lillfjärt i bärselen blev det ju men annars inget mer. Lillfjärt tog en lång skln tupplur förut. Lite över två timmar. Himla ovanligt. Sen vaknade han upp sådär pratglad och leende. Min underbara lilla fjärt. Sovmorgon körde vi på idag också. Ända till klockan 8. Inte för att han vaknar så himla tidigt annars heller men 8 är ju nästan middag.

Kollen på mvc gick hur bra som helst. Lillfjärt vaknade så fort vi klev in där och jag tänkte att jag skulle få det jobbigt med att hålla honom sysselsatt och samtidigt försöka lyssna på vad de sa. Men som den charmör han är satt han så fint i mitt knä och var hur nöjd som helst. Och inte ville de titta på muffen heller. Underbart! Bara preventivmedel och lite prover. Alla prover var så bra, så bra. Ska bara se till att röra på fläsket och gå ner de där små kilona som är kvar. ;)

Nu sitter jag i soffan och lillen ligger i det "mjuka" babygymmet och sprattlar som hejsan. Klockan nio blir det The Librerian tredje kvällen i rad. Jag och Niklas skrattar åt de dåliga special effekterna. Godiset består av gurka och morötter. Yummie. I kylskåpet ligger en chokladkaka My glömde kvar. Inget lockande alls. Lovar.


Lillfjärten i snygga kläderna han fick av sin mormor igår.





Stoffe stoffe liten.

Idag ska morsan göra lite ärenden på stan och tar med sig lillfjärt som sällskap. Eftervård på mvc. De ska la kolla så muffen fortfarande är användbar.

Sen skulle min mamma och syster komma och våldgästa oss en stund. Gosa med lillfjärt och dricka kaffe.

Gick och la mig rätt sent igår så är lagom pigg idag. Är ju tur att solen skiner igenom de där eländiga molnen lite i alla fall.

Nu hör jag att lillfjärt vaknat och ligger och babblar så härligt så dags att ta på sig! <3

Babymassage.

Jajjemen! Idag var det dags för babymassage och lillfjärt verkade inte ha så mycket emot det i alla fall. Gnällde i början innan vi körde igång och mot slutet när vi mammor tjatade med varandra men sen somnade han så mysigt hos mig medans vi fikade så inga problem. Något vi kommer fortsätta med i alla fall. :) Jag tyckte det var skönt att komma ut och träffa andra mammor faktiskt och inte bara sitta här hemma med alla killarna. :P
När vi kom hem somnade lillfjärt himla skönt och jag latade mig i soffan med lite kaffe. :) Nu ligger han och sprattlar i babygymmet och pratar med ankan. Han har börjat ta tag i saker riktigt bra nu och han skrämde sig själv rätt bra för någon dag sen. Tyckte jag var lite roligt men inte han.

Idag fyller storebror år. Inget kalasande inplanerat vilket är rätt skönt. Snart fyller även jag år. Inget kalasande då heller. Vi kör på biljett till Josh Groban istället. ;) Jag och bästa Bälla ska gå tillsammans. Vi lämnar småpojkarna med de stora pojkarna så tar morsorna och roar sig. ;)




Aldrig mer.

Aldrig mer två små fnitterfior som ska sova över samtidigt. Fnittrar och fnissar. Bada, måla naglarna, fläta håret och hålla på. Är helt slut och lillfjärt hade lite problem med att komma till ro och somna igår. Nu sover han dock hur skönt som helst i vagnen efter en promenad till maxi eftersom duktiga mamman glömde köpa ersättning.

Denna mamma har blivit lovad sovmorgon. Får se hur det går. ;) Nu dka jag i alla fall fortsätta ligga i soffan och lata mig.

Nu ska jag klaga lite.

Det gör så ont i min handled. Eller ja. Båda men mest i den ena. Sen att lillfjärten har ont i magen och vill bli buren gör inte saken så mycket bättre för på kvällarna värker det som tusan. Hoppas verkligen de är snabba så man får en tid snart.

Nu ska jag i alla fall kolla klart på greys anatomy, duscha och sen sova. Helt slut.






Men....

Varför hamnar alla bilder på sniskalurven?

Tid.

Ja tid har man inte mycket av. När man inte ska ta hand om lillfjärt så ska man hinna med allt annat. På kvällarna när han somnat för natten har man tid men då ska man ju hinna ifatt med sakerna man inte hunnit under dagen. Men jag tycker det är helt okej. För vet ni vad? Lillfjärt är bäst. Idag fick jag minsann sova till sju. utan att gå upp mitt i natten och ge mat. Så himla skönt. Men sen har han varit lite smågrinig hela dagen. Tänk vad jag skulle vilja hjälpa honom med magen. Stackars liten.

Igår var vi och shoppade till honom. Han fick minsann pengar från nana. Det resulterade i ett par jeans, ett par hängslebyxor, en t-shirt, och två pyjamasar. Han växer ju så himla fort. Ska ta och rensa bland hans kläder någon dag snart. Lådorna fulla av kläder i storlek 50/56.

I morgon bär det av ner till stan en sväng. Tänkte promenera med lillfjärt så han får sova skönt. :) Sen är inget annat inplanerat.

God natt




Helgens bravader.

I helgen var vi i Stockholm hos Niklas farmor. Bilresan gick hur bra som helst och lillfjärt sov mest hela tiden men inget gnäll eller så. Niklas träffade sin andra lille kille och kompisar. Farmors mat är ju alldeles underbar. Skulle äta ihjäl mig om jag bodde i närheten. Lillfjärt fick dock för sig att gå upp 05.40 i söndags så på hemresan var vi rätt trötta för det blev ingen tidig sänggång i lördags.

Lillfjärt tyckte nog också om att komma hem för innan vi ens hunnit ta ur honom från bilstolen så sket han. Sen somnade han i babygymmet. Älskade lilla underbara fjärt. Nu sover han så skönt här hos mig i sin fina superman dräkt.





Helt slut.

Idag har det knappt varit en lugn stund. Att det ska bli så mycket mer att tänka på när man ska resa med barn. Det ska finnas tillräckligt med kläder för diverse olyckor som inträffar, blöjor, ersättning, nappflaska och allt annat där emellan. Sen ska man se till att det ser ok ut hemma så man slipper komma hem till ett bombnedslag. Men nuuuu ska jag slänga mig i soffan och kolla på några avsnitt av Förrådsfyndarna innan jag däckar i sängen. Allt är packat och framtaget tills i morgon så det är bara att köra.
Stockholm here we come!

Bvc

Idag var det dags för bvc. Mäta och väga. 5760g och 58,5 cm. Han följer längkurvan men har hoppat upp lite på vikten. Lille knubbisen. Nästa gång är det dags för sprutor. Usch så hemskt.

Annars idag har vi inte gjort så mycket. Lillfjärt har vägrat somna trots att han är hur trött som helst. Ligga i sängen och babbla är roligare. Mig gör det inget för han är så förbannat söt när han ligger där. ;)

I morgon ska det tvättas så vi har rena kläder till Stockholms visiten. På fredag morgon bär det av. Får se hur det går med lillfjärt på långresa i bil. Ska förhoppningsvis inte vara några problem.

Nu ska jag duscha och lillfjärt ska få lägga sig i sängen.

Då kör vi.

Sa ju att jag skulle ta och berätta om förlossningen. Blir en kort berättelse då den inte var så lång. ;)

Det började 04.30 på morgonen den 3 Januari då värkarna drog igång. Inte jobbiga utan de mera kändes. De kom med ungefär 10-15 minuters mellanrum. Jag gick runt och guppade lite upp och ner kändes lite bättre då. :) Försökte vila men hann ju bara precis somna innan det började igen så struntade i det efter ett tag. Låg och kollade på serier istället. Netflix var ju min bästis under graviditen. Jonna kom över på en kaffe och vi tjatade lite. Åt middag med pojkarna och så gick dagen. Vid 22.00 tänkte vi sova lite jag och Niklas. Hann dock inte sova något för så fort jag släckte lampan så gick vattnet. Först trodde jag att jag kissade på mig men efter att ha varit på toa och så förstod jag att det var vattnet. Jag sa åt Niklas att försöka sova lite men det hanns inte med. Värkarna kom tätare väldig fort och med 3 minuters mellanrum ringer jag förlossningen. De säger att eftersom det är första gången så kan det ta lång tid. De ber mig stanna hemma och vänta lite. Ringer tillbaka efter 10 minuter ungefär och de ber mig ställa mig i duschen för om det inte är riktiga värkar går det ju över. Självklart. Jag ställer mig i duschen och försöker slappna av. Ha! Glöm det. Hinner knappt stå där i mer än 2-3 minuter. Krystvärkar. Härligt. Jag ropar på Niklas och säger: Ring och säg att vi åker in. Nu. Jag står kvar i duschen och skriker lite härligt medans Niklas ringer förlossningen och efter en taxi. Han kommer in till mig och säger att taxin är på väg och att jag ska ta på mig. Ha! igen. Niklas ska hjälpa mig få på mig lite kläder. Onepiecen var lättast. Men att få ur en kvinna med krystvärkar ur duschen är inte lätt kan jag lova. Det var inte ens en minut emellan värkarna nu. Han lyckas efter lite slit få på mig kläderna och nu ska vi bara ner för trappan och in i taxin. Lätt som en plätt. Oh ja. Vi kommer i alla fall in i taxin och som tur är bor vi ju bara ungefär 3-4 minuters bilväg från sjukhuset. (Tack och lov) Vi kommer fram plingar på klockan och de tar in oss på ett undersökningsrum. Är dem inte kloka?! tänker jag då. De säger att de ska undersöka och jag säger att det inte går för att huvudet kommer. Då börjar de förstå lite att det faktiskt är på gång och kör in mig i ett förlossningsrum. Jag hinner inte mer än få av mig kläderna och byta säng så är lillfjärten ute. Världens finaste lilla skrynkelpelle. Den 3 Januari 23.13 kom han. Vägde 2950g och var 49cm lång.

Så sammanfattningsvis börjar värkarna 04.30 Vattnet går vid 22.00 och han kom ut 23.13. Vi anlände till förlossningen 23.10 så där gick det fort. ;)

Nu ska jag dricka upp mitt kaffe och vänta på att lillfjärt vaknar.






Ska försöka igen.

Tänkte försöka börja med bloggen igen. Lillfjärt har ju börjat sova ordentligt. :) Men just nu är jag alldeles för trött. jag startar i morgon med berättelsen om hur lillfjärten kom till världen.

God natt



RSS 2.0